Leerzame apps

Tablets zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Ze zijn handig om even snel iets op te zoeken op de bank of om een spelletje te spelen voor wat ontspanning. Ook de kleintjes van deze tijd krijgen steeds meer mee van de hedendaagse technologie.

Op de iPad zijn een ontelbaar aantal apps te downloaden via de Apple store. Dit zijn kleine programma’s. Denk hierbij aan handige snufjes en spelletjes. Ook zijn er veel leerzame apps. Zo kunnen kinderen tegenwoordig op een speelse manier leren tellen op een tablet, het alfabet leren en kleuren en vormen leren.

Steeds meer apps worden speciaal ontwikkeld voor kids. Dit is een goede ontwikkeling omdat kinderen zo op een leuke manier leren en dit het proces kan versnellen. Ook leren de kleintjes al vroeg hoe om te gaan met de digitale wereld van nu.

Sterker nog, steeds meer scholen en onderwijs instanties vervangen de boeken door tablets, ook met name iPads. Voor elk boek of vak wordt door de uitgever een app ontwikkeld. Door deze op de iPad te zetten heeft de jeugd van tegenwoordig alle boeken binnen één klik open.

Hiermee voorkom je dat leerlingen boeken kwijt raken en tientallen kilo’s mee naar school moeten meenemen. Dit geldt uiteraard ook voor de leraren. Naast deze praktische voordelen geeft het ook een financiele meevaller, ouders hoeven veel minder te investeren in het les materiaal, mits de kinderen voorzichtig en zorgzaam met de iPad en de iPad oplader omgaan. Deze zijn namelijk wel redelijk prijzig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>