Comeback van de tamagotchi

De Tamagotchi maakt zijn comeback. De meeste jong volwassene kennen het hype apparaatje nog wel van vroeger. Een ei vormig elektronisch apparaat waarbij je de zorg krijgt over een digitaal dier. In de meeste gevallen was dit een soort eend/ kip. En deze eend moest je eten geven en straffen als die poepte om hem zindelijk te krijgen. Zo kon het beestje ook depressief worden als er teveel poep in zijn leefruimte zat en dan ging het beestje uiteindelijk dood. Dit was handig hersteld door middel van resetten, maar omdat het beestje ook groeide naarmate het ouder werd wilde je niet dat hij dood ging.

In die tijd was het echt een hype en had echt iedereen er één. Op het schoolplein was het dan ook flink spelen met zijn allen en vergelijken met de huisdieren van anderen. Het was leuk vermaak voor kinderen en dat is het nog steeds. Een educatieve en sociale manier om jonge meisjes kennis te laten maken met de digitale wereld en met de nieuwe co-op functies die het apparaat bezit ook een leuke manier om naast verkleedpartijtjes van kleertjes.com ook iets anders te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>