Allemaal goed verzekeren, ook de baby

In de meeste gevallen sluiten mensen verzekeringen af als ze bijvoorbeeld een nieuw huis gekocht hebben, maar het kan ook gebeuren als je pas getrouwd bent of wanneer je een baby hebt gekregen. Nu is gebleken dat mensen de verzekeringen die afgesloten zijn vaak gewoon zo laten, je ziet bijna nooit dat er mensen verzekeringen veranderen. Als je eens een avond niets te doen hebt, dan is het aan te bevelen om er eens goed voor te gaan zitten en ga je samen met je eventuele partner de verzekeringen die je hebt afgesloten maar eens goed onder de loep nemen. Je moet de zorgpolis, de autoverzekering, de rechtsbijstandverzekering en ga zo maar door maar eens goed bekijken of het nog wel zinvol is om al deze verzekeringen te hebben.

Je moet wel in de gaten houden dat er verzekeringen zijn die je verplicht moet afsluiten, zoals een zorgverzekering, maar ook een WA. verzekering voor de auto. Voor al die andere verzekeringen bepaal je zelf of je ze nog nodig hebt. Het enige waar je op moet letten wanneer je een verzekering af wil sluiten is om je in te dekken tegen kosten die jezelf niet kunt dragen. Je hebt bijvoorbeeld wel een inboedelverzekering nodig, dit alleen al om een paar centen te krijgen als je brand gehad hebt. Of je een uitvaartverzekering nodig hebt bepaal je zelf, wanneer je de kans hebt om zelf te sparen dan is deze verzekering wellicht niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>